Vacature Senior Begeleider Stichting ZON

July 08, 2024

Vind jij ook dat elk kind een plaatsje verdient in onze samenleving? Heb jij werkervaring met kinderen met een (meervoudige) beperking? Heb je al eerder een klein team aangestuurd en weet je jouw collega’s te motiveren en te coachen? Vind je flexibel werken een uitdaging? Dan kan jij de aanvulling zijn voor ons professionele team!

Stichting Zorg en Onderwijs Nu zoekt een:

Senior Begeleider voor 24u-28u/week

Stichting Zorg en Onderwijs Nu is een stichting voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Wij bieden ontwikkelingsgerichte dagopvang voor kinderen met een complexe zorgvraag aan. We werken met diverse methodes om ontwikkeling te volgen en stimuleren, in een multidisciplinair team. Deze opvang vindt plaats binnen een reguliere school, waardoor kinderen met en zonder beperking elkaar dagelijks ontmoeten.

Het belangrijkste is de integratie tussen reguliere leerlingen en de leerlingen van de ZON-groep. Kinderen met en zonder handicap kunnen van elkaar leren, en zeker ook samen plezier hebben. De reguliere leerling ziet en ervaart hoe leuk het is om voor iemand iets te kunnen betekenen, daarnaast leren zij omgaan met gehandicapten als een directe naaste. De ZON-groepleerling wordt op zijn of haar beurt uitgedaagd en geprikkeld door de reguliere leerlingen. Dit wordt momenteel met grote voldoening toegepast op de Brede Basisschool de Kreek (Bergen op Zoom), De Kiemkade (Bergen op Zoom), de Krabbenkooi (Bergen op Zoom) en basisschool de Rode Schouw (Halsteren). We zijn op zoek naar aanvulling voor het team van een ZON groep in Bergen op Zoom.

Als senior begeleider stuur je, naast de begeleiding van de kinderen, de collega begeleiders aan. Samen met de senior begeleiders die werkzaam zijn op onze andere locaties ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en vorm je het aanspreekpunt voor het bestuur en ouders.  Gemiddeld ben je 2/3 van je tijd meewerkend op de groep.

Functie eisen en profiel:

 • Je beschikt over een zorg gerelateerd diploma op minimaal niveau 5/6, bijv. SPH, Social Work.
 • Je hebt een recente en relevante werkervaring in het werken met (meervoudig) beperkte kinderen.
 • Je hebt ervaring in het leidinggeven aan een team. Je bent communicatief vaardig en bekwaam om bruggen te bouwen binnen het team, met ouders en leerkrachten.
 • Je hebt affiniteit met jonge kinderen (0-12) met een (meervoudige) beperking.
 • Je bent invoelend, cliëntgerichtheid, oplossingsgericht en flexibel.
 • Vanzelfsprekend zijn de behoeften van de kinderen en hun ouders leidend voor de invulling die jij geeft aan jouw werkzaamheden.
 • Je hebt visie op je vakgebied.
 • Je stelt voortdurend prioriteiten om de zorg voor de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen.
 • Je bent enthousiast en kunt dit overbrengen op je collega`s.
 • Je straalt rust en vertrouwen uit.
 • Je bent bekend met epilepsie, Mic-Key en toedienen van medicatie.
 • Je kunt overweg met de computer om digitaal te kunnen registreren en rapporteren, en te plannen.
 • Je kunt goed reflecteren op je eigen handelen en kunt feedback en reflecties op de juiste manier aan collega’s geven.

Salaris:

De functie van Senior Begeleider is ingeschaald in FWG 55, Conform CAO gehandicaptenzorg

Interesse: 

Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en cv opsturen naar Mirjam Geers (voorzitter), postadres: Gemeynte 33, 4631 MG Hoogerheide of per email naar mirjam@zorgonderwijsnu.nl.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Mirjam Geers, telefoonnummer 0164-610939 (privé) of 06-38795483 (mobiel)